Skolyoz Derneği

Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz
Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği; omurga ve skolyoz alanında çalışan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanları, Omurga Cerrahları, Fizyoterapist ve Ortez-Protez Teknikerlerinden oluşan sağlık profesyonellerin katılımı ile 2017 yılında kurulmuş bu alandaki ilk multidipliner dernektir.

Derneğin ilk başkanı olarak bu kuruluş aşamasını gerçekleştirmek ve üstlenmiş olduğumuz misyonu yerine getirmek için yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte heyecanlı bir çalışma içindeyiz. Sağlık profesyonelleri arasında mesleki alandaki iletişimi sağlamanın yanında hasta ve ailelerinin merak ettikleri konularda bilimsel bilgi ve önerilere ulaşabilmesi için web sayfamızda bir bölüm de onlar için düzenlenmiştir.

Skolyoz ve omurganın diğer deformiteleri konusunda profesyoneller arasında, hastalar yararına ekip yaklaşımı geliştirmek; ülkemizde skolyoz konusunda farkındalık oluşturmak; skolyozun tanı, tedavi ve takibi konularında ülkemiz için bir standardizasyon oluşturmak ve bilimsel çalışmalar yapmak derneğimizin ana amaçları içindedir.

Sizlerin desteği ile bize verilen yönetim sürecinde bu hedefleri gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Sağlık ve başarı dileklerimizle

Prof. Dr. Hürriyet YILMAZ